fbpx

Miért nem működik Neked az a diéta, ami másnak?

Gyakran hallom a tanácsadásokon a vendégektől, hogy “Ó, Én már próbáltam az Atkins diétát, Tojás diétát, 90 napos diétát is, de valahogy egyik sem működött. Ideig-óráig tudtam tartani, aztán még több visszajött, mint amennyit leadtam…”

Igen…ezek a szélsőséges és nagyon megszorító diéták a legtöbb esetben jojózáshoz vezetnek, aminek köszönhetően az ember testsúlya folyamatosan ingadozik, és a minőségi és/vagy mennyiségi éhezés következtében falási rohamok törnek rájuk.

Forró Heni Életmód és táplálkozási tanácsadó

A másik leggyakoribb mondat pedig, hogy “Nem értem, hogy Nekem miért nem működött ez az étrend, pedig a Juci olyan szépen lefogyott vele. Nálam egy dekával sem mutatott kevesebbet a mérleg, pedig betartottam mindent!” És ilyenkor kezdik el magukban keresni a hibát a kliensek, mert biztos velük van a baj. Az Ő testük még egy ilyen egyszerű dologra sem képes, mint a fogyás.

Természetesen ez nem igaz…nem vagyunk egyformák és nem működik mindenkinek ugyanaz az étrend. Ezért van az, hogy mindegyik ilyen divat diétával vannak emberek, akik tudnak fogyni és csak pozitív tapasztalataik vannak és a másik oldalon pedig vannak, akik viszont nemhogy fogyni nem tudnak, de még akár hízhatnak is és sok más egészségügyi problémát is összeszedhetnek ugyanazon az étrenden. Nem csoda, hogy manapság olyan nehéz kiigazodni a táplálkozás területén.

De akkor honnan tudhatod, hogy Neked melyik jó?!

Már külső megjelenésünk alapján megállíptható, hogy mennyire nem vagyunk egyformák. Teljesen más testalkatok vannak, máshova hízunk, más a “kritikus testrészünk”, más ételeket kívánunk, más-más sportokban vagyunk jók és erősek és még sorolhatnám…

Ezen jellemzők alapján minden embernek van egy anyagcsere- és egy (vagy több) hormontípusa, aszerint, hogy melyik hormontermelő mirigye a dominánsabb. 

Forró Heni Életmód és táplálkozási tanácsadó

Ennek megállapításával teljesen személyre szabottan be lehet állítani, hogy kinek milyen arányban célszerű bevinni a makrotápanyagokat (fehérje, szénhidrát, zsír) és hogy mely ételek okoznak hízást, melyek azok, amelyek jótékonyak, vagy éppen kerülendők.

Én magam is végigmentem az útkeresésen, így tudom mennyire bosszantó tud lenni, mikor nem találod, hogy mi az, ami Neked jó!

Ezért kezdtem el ezzel foglalkozni, hogy segíthessek másoknak is ebben. Hogyha érdekel, hogy hogyan tudsz a Te testednek megfelelően táplálkozni és elérni az ideális formádat, akkor segítek! Kattints a JELENTKEZÉS gombra és segítek!

Forró Heni Életmód és táplálkozási tanácsadó

Szia! Forró Heni vagyok, funkcionális és holisztikus táplálkozási tanácsadó.

Olvasnál még Tőlem blogcikkeket? Kattints az alábbi gombra!