fbpx

Neked mi a kifogásod?

Gyakran találkozom a tanácsadások során azzal, hogy „Hát én szeretném elkezdeni az életmódváltást, szeretnék fogyni, de…”

És itt jönnek a kifogások végeláthatatlanul hosszú és változatos sora.

  • most nincsen semmi időm se főzni, se edzeni, mert most nagyon sok a munka, most költözünk, most a gyerek beteg lett és még a kutyát is le kell vinni valakinek minden nap…
  • egy ideig tudom tartani, aztán mindig elcsábulok
  • olyan nehéz mindig előre gondolkodni, hogy mikor mit egyek
  • a családnak úgyis kell főznöm és ilyenkor magamnak már nincs időm és energiám külön készíteni valamit
  • nem vagyok egy konyhatündér és nem is szeretek főzni
  • igazából csak egy pár kilótól szeretnék megszabadulni és nehéz rávenni magam

…és még sorolhatnám.

nincs több kifogás

Mindenkinek van olyan helyzet az életében, amikor egyszerűbb a kifogások mögé bújni és rákenni valami éppen aktuális dologra, hogy MOST miért nem tudja elkezdeni.

Sajnos azt kell mondjam, hogy NINCSEN TÖKÉLETES ALKALOM. Az emberek életében mindig történik valami. Zajlik az élet körülöttünk és ez így is van rendjén, de hogyha folyamatosan a tökéletes alkalmat várjuk, akkor azt vesszük észre, hogy eltelt egy év. Hoppá, eltelt még egy, és mi nem tettünk még mindig semmit a változás érdekében! És ez nem csak az életmódváltással vagy a fogyással kapcsolatban igaz. Lehet szó munkahely váltásról, emberi kapcsolatokról, régóta dédelgetett álmokról stb. Mindig csak várjuk azt az alkalmat, a megfelelő pillanatot, amikor majd el tudjuk kezdeni, meg tudjuk lépni és tudunk VÁLTOZTATNI. De a pillanat nem jön el sosem. Nekünk kell elhatározni és nekünk kell lépni és tenni a céljainkért. Ne halogassunk semmit, mert a legnagyobb értékünk az idő. Ebből nem tudjuk, hogy mennyink van még, éppen ezért úgy kell élnünk minden percet, ahogy az nekünk jó és épít bennünket!

Igen, ezek a lépések erőfeszítésekkel járnak, néha nem is kicsivel, de nincs is jobb érzés annál, amikor kilépsz a komfortzónádból, eléred a célod, megléped azt, amit eddig nem mertél, felszabadulsz és végtelenül büszke vagy magadra!

Lehet, hogy érnek majd csalódások, vagy nem úgy sikerül valami elsőre, ahogy szeretnéd, de ezekből is tanulsz és fejlődsz! Természetesen megkímélheted magad a csalódásoktól, hogyha el sem indulsz az úton, de ilyenkor az történik, hogy NEM TÖRTÉNIK SEMMI. Elmúlik az élet feletted egyhangúan, unalmasan, monotonon a komfort zónádon belül.

Az életmódváltás kapcsán a legfontosabb, hogy semmiképpen se úgy gondolj rá, mint valami feladat, vagy nyűg. Munkám során az a célom, hogy a hozzám fordulóknak egy hosszútávon fenntartható és teljes mértékben az igényeihez igazított étrendet és életmódot adjak. Megtanítom őket hosszútávon arra, hogy hogyan tudnak az Ő testüknek megfelelően, funkcionálisan táplálkozni és megtalálni az egyensúlyt. Az elején ez is erőfeszítéseket igényelhet, hiszen az életmódváltás is egyfajta változás, amihez alkalmazkodnunk kell. Régi, rosszul berögzült hiedelmeinket el kell engednünk és az új szokásoknak teret kell engednünk! Amikor ez megtörténik, akkor jön el a változás és akkor múlik el a görcsösség az életmódváltásunkban.

Mindenkit arra bíztatok, hogy legalább adjon egy esélyt magának és az egészségének.

Ahogy a tapasztalat is mutatja, amikor valaki rákap az életmódváltás ízére, megtapasztalja, hogy mennyivel jobban érzi magát, megszűnnek a panaszai, valamint elengedi a régi hiedelmeit, rossz szokásait, akkor megtörténik az életmódváltás! Már nem feladat, vagy nyűg lesz, nem vágyakozik folyamatosan csalóétkezések után, hiszen sokkal rosszabbul érzi magát egy-egy gyorséttermi étel elfogyasztása után. Tudni fogja, hogy NEKI mi a jó!

Ha teljes mértékben személyre szabott étrendet szeretnél, jelentkezz tanácsadásra hozzám és segítek!

Hogyha kezdő életmódváltó vagy és szeretnél elindulni egy egészségesebb úton, akkor válaszd az Életmódváltó Kisokosom!